5 hodnotných tipu pro výber dobré matrace

 

matrace

 

Hlavním úkolem matrace je zajistit anatomicky správnou polohu pátere. Príliš tvrdá matrace podporuje telo nerovnomerne, ale príliš mekce - nestací.

Matky bez pružiny bývají mekcí. Nejjednodušší použití peny, a tyto matrace jsou lehké a relativne levné, ale "vypadnout" rychleji než jarní matrace. Matrace, ve kterých je pena nahrazena latexem a jinými pružnými materiály, jsou dražší a jsou schopny lépe podeprít výšku pražce a lépe se jí prizpusobit. Kvalita pružinové matrace závisí na velikosti, množství, usporádání a typu pripojení použitých pružin. Pro zajištení nejlepší možné podpory pátere jsou jak pružinové systémy, tak i pružinové matrace základny kombinovány se širokou škálou krycích materiálu. Vyzkoušejte nekolik matrací v obchode, lehnete si a podívejte se, jak pohodlné jsou. Dobrý kvalitní matrace si dokáže udržet svuj tvar po dlouhou dobu, pružne se prizpusobí pražci a když se clovek zvedne, vyrovná se dostatecne rychle.

Jak matrace vydrží?

Jak matrace vydrží, závisí do velké míry na hmotnosti pražce, protože je vyšší, cím težší je matrace vydržet. Výrobci mají tendenci uvádet prípustné zatížení bud v kilogramech na lužko nebo rozdelením potenciálních uživatelu podle hmotnosti do ctyr skupin: nízká hmotnost (do 60 kg), standardní (60-100 kg), velká (100-120 kg) a velmi velká (nad 120 kg). kg).

Podpera, podpora

Aby kvalitní matrace lépe podporoval lidské telo, mají výrobci tendenci zaclenit vrstvy ruzných materiálu, jakož i oblasti s ruznými hustotami, aby podporovaly ruzné cásti tela, jako je rameno a záda. Ale nespadejte na marketingové triky. Pokud prodejce inzeruje model jako „ortopedický“, zjistete, jak se liší od ostatních nabídek a zda je skutecne lepší kvality.

Rozhodnout matrace merení. Pred použitím matrace dormeo recenze, hlavu do v okolí matrace shop. , Pokud share matrace s nekdo nebo v prípade, že jste vyšší než prumerné, jste asi zkušený at least kdo nocní snaží stát se príjemné. Velikost veci -- mnoho lidí v matrace a také prostor místo postele . Ne každý jednolužkový pokoj muže fit kingsize matrace. Go prostrednictvím naše matrace velikost graph a vytáhnout pásku opatrení.

Výpln matrace

Zjistete, co bylo použito na potah matrace. Mohou to být tradicní materiály - pena, vlna, len, pálkování, sintapon, kokosová vláknina, morské rasy, pohankové slupky, žíne, a také ruzné moderní materiály - latex, pametová pena atd. Úcel paluby - pomáhat poskytovat lepší podpora tela a termoregulace. Každá strana matrace muže mít jiný potah: na jedné strane mekcí, na druhé strane - tvrdší nebo na jedné strane - prádlo nebo bavlna, která je príjemnejší na spaní v léte, a na druhé strane - nejvhodnejší vlnený potah na zimu.



Snadná údržba

Také venujte pozornost potahu matrace a možnostem jejího odstranení, protože potah se musí cas od casu umýt. Obaly nekdy obsahují vlákna, která poskytují antibakteriální nebo ochranu proti vlhkosti nebo požární bezpecnost.

Cena

Cena matrace je dána kvalitou použitých materiálu, ekologickými vlastnostmi a ocekávanou životností. Lze ji prodloužit pravidelným otácením matrace (jednou za nekolik týdnu po zakoupení, poté každých nekolik mesícu pozdeji). Je také duležité, aby matrace byla vhodná pro postel - nejlepší je, pokud její okraje pokrývají vetšinu matrace. V každém prípade však vezmete v úvahu, že matrace není nákupem na celý život, odborníci doporucují vymenit matraci každých 5-10 let.